Flamskydd

Pålitlig arbetskläder för högriskyrken

Tuffa arbetssituationer kräver kläder som skyddar det yttre till det inre lagret. Vårt 3-lager-system gör det enkelt att reglera kroppstemperaturen genom att ta på dig ett plagg eller ta av det, beroende på den aktuella arbetssituationen. Att bära tre flamskyddsskikt ger optimalt skydd.

3-lagers kläder med flamskyddsegenskaper från det yttre till det inre lagret ökar säkerheten och komfortnivån året runt. Att bära 3-lagers flamskyddsarbetskläder är ett smart sätt att hålla sig varm och torr; det bidrar också väsentligt till förbättrat skydd och en säkrare arbetsdag.

Hur flerskyddade arbetskläder i tre lager fungerar

Skydd med flamskyddsarbetskläder i tre lager

1. Brandhämmande ullunderkläder ger dig bättre skydd. Den har kapacitet att effektivt transportera fukt bort från kroppen och hålla dig varm och torr. Det är viktigt att använda ull - att använda fel tyger kan leda till att underkläderna tar eld och smälter på huden.

2. Ett andra flamskyddsmedel mellanlager ger isolering mot värme och förbättrar skyddet. Du bör bestämma tjockleken på dina flamskyddsarbetskläder utifrån dina personliga arbetsförhållanden och arbetsmiljö. Ett mellanliggande lager ökar också luftvolymen som sitter fast mellan plaggen och ger isolering mot energi vid ljusbågsblixt.

3. Det yttre skiktet av dina flamskyddsarbetskläder är "skalet" som ger extra skydd. Det är viktigt att de flamskydda overallerna och flamskyddsbyxorna passar bra, ger dig rörelsefrihet och har funktionella fickor och andra detaljer. I många fall måste flamskyddsoverallerna och flamskyddsbyxorna certifieras som skydd mot flera faror, beroende på dina uppgifter och den miljö du arbetar i. Principen "lager på lager" säkerställer förbättrad flexibilitet för den som bär flamskyddsmedel. arbetskläder. Du måste bedöma och anpassa antalet plagg utifrån vind- och väderförhållanden - och beroende på vilken risknivå som gäller för ditt nuvarande arbetsområde.

Skydd från topp till tå

Alla plagg av dina flamskyddsarbetskläder ska kombineras med annan skyddsutrustning som är utformad för att skydda dig från de faror du möter i din arbetsmiljö. Så använd alltid hjälm, ansiktsskydd och skyddsskor för att säkerställa att du har bästa möjliga skydd när det behövs. Flerskyddsarbetskläder i tre lager kan betyda skillnaden mellan liv och död.

Vid 50% brännskador på kroppen finns det en stor risk för att personen förlorar sitt liv. Chansen att överleva brännskador påverkas också av ålder, för när kroppen åldras blir den mindre kapabel att klara allvarliga brännskador. Förutom brännskador kan kroppar också drabbas av skållning på grund av fukt. Om kroppens egen fukt tillåts förbli i kontakt med huden kan den faktiskt bli så varm i en eld att den börjar koka. Det är därför det är så viktigt att använda flamskyddande underkläder med utmärkta fukttransporterande egenskaper.

Test av provdocka

Vår distributör Wenaas presenterar ett test med flamskyddande underkläder kontra bomullsunderkläder. Testet visar hur olika skydd användaren får när han bär flamskyddsplagg. Se testet här..